Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Victoria Tolstoy flyttar till Limhamn

Sveriges främsta jazzsångerska flyttar till Limhamn. Närheten till havet fick Victoria Tolstoy på fall.

Sångerskan Viktoria Tolstoy ska flytta till Malmö.Bild: Arkiv: Kerstin Carlsson Scanpix 2006
LIMHAMN. Tillsammans med sin nya kärlek, Malmötrumslagaren Rasmus Kihlberg vars morföräldrar är från Limhamn, köpte Victoria Tolstoy sitt drömhus.
– Huset ligger i Gamla Limhamn. Vi hittade det på internet och när vi sedan var och tittade på det blev vi förälskade direkt, säger Victoria Tolstoy.
De senaste fem månaderna har jazzsångerskan tillbringat i en lägenhet i Ribersborg. Under varma sommardagar har hon setts till på stranden i Sibbarp.
– Det är ett smultronställe, jag tycker stranden i Sibbarp är mycket finare än den i Ribersborg.
I slutet av september släpps Victoria Tolstoys nya skiva "My russian soul" där hon arrangerat om och satt ny text till ryska kompositörer. Den ryska själen är ingenting hon hittat på, hennes morfars farfar är den berömda författaren Leo Tolstoj.
Varför fastnade ni för Limhamn?
– Det är ett jättefint, lugnt och mysigt område nära havet. Från det nya huset har vi bara två minuter på cykel till stranden.
Hur mycket har du hunnit se av området?
– Jag har hunnit se litegrann. Vi har varit på några mysiga restauranger och promenerat runt. Men annars är det Rasmus som vet mest, han har varit här mycket.
Vilka andra ställen i Malmö brukar du besöka?
– Jag älskar Slottsparken med allt fågelliv. Eftersom jag är en sådan djurvän gillar jag till och med de stora och elaka fåglarna. Lilla Torg är också väldigt mysigt.
Blir det mer jazz i Limhamn nu?
– Det kanske det blir. Jag vet inte hur mycket jazz det funnits innan och inte heller om det finns några bra jazzställen.
Victoria Tolstoy skulle egentligen ha uppträtt i Skurup 26 oktober men spelningen är flyttad till våren.
Gå till toppen