Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Världen

"Alla är rädda"

– Situationen här i Tbilisi är jättespänd. Jag sitter bara hemma och tittar på tv. Det är nyhetssändningar hela tiden och alla är oroliga för vad som ska hända.

Nino Nozadze.Bild: Foto: Privat
18-åriga Nino Nozadze från Stockholm har sommarlov i Georgien och har hamnat mitt i konflikten mellan Georgien och Ryssland om Sydossetien.
Oron smittar också av sig på gatulivet i huvudstaden Tbilisi. Nästan all handel har avstannat och i butikerna följer man utvecklingen på tv, berättar hon.
– Jag har massor av kompisar här och alla är rädda. Vi vill inte ha krig. Vi vill att det här ska sluta så fort som möjligt.
Hon har också flera vänner som just nu befinner sig i Sydossetiens huvudstad Tschinvali och är rädda för vad som ska hända när de ryska pansarstyrkorna tar över.
– Ryssarna säger en sak och gör en annan. Det har de alltid gjort och nu skyller man allt som händer på Georgien.
Den 22 augusti är datumet på Nino Nozadzes returbiljett till Sverige.
– Jag vill inte åka tidigare. Jag vill vara kvar här, säger hon och tillägger att hon tror att FN måste gripa in för att förhindra ett krig.

Omkring 40 svenskar finns i Tbilisi

– Folk är luttrade. Men vi har ju lokalanställda och många verkar skakade inombords, det är nervöst.
Sveriges ambassadråd i Georgien, Andreas Tuvesson, beskriver en spänd stämning i Tbilisi.
Ett fyrtiotal svenska medborgare befinner sig i Georgien och den svenska beskickningen har manat dessa att vara försiktiga och höra av sig.
De flesta arbetar för internationella organisationer, som är beredda på eventuell upptrappning. (TT)
Läs alla artiklar om: Striderna i Kaukasien
Gå till toppen