Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Kort OS för Sara Persson

Det blev bara en match i OS för Sara Persson i badminton. Och nu kan hennes karriär vara över.

Bulgariskan Petja Nedeltjeva spelade bort Sara Persson direkt i den olympiska badmintonturneringen.
I det som kan ha varit svenskans sista match i karriären.
Sara Perssons OS-förberedelser var de värsta tänkbara. Och efter 10–21, 10–21 mot Nedeltjeva i första omgången i damsingel fick hon bara vara med i OS den första tävlingsdagen.
Med en trasig och vältejpad rackethand – spricka i lillfingret och uttänjt ledband i långfingret efter ett fall på en badklippa – och en höftskada á la Tobias Linderoth förmådde Sara Persson inte hålla taktiken att tvinga Nedeltjeva till ideliga förflyttningar.
Bulgariskan fick snabbt övertaget med sitt tunga och hårda spel.
– Det brukar vara jämnare mellan oss (2–2 inför OS-mötet), men hon missade ingenting, och jag missade när jag skulle avgöra. Jag har inte spelat en match på nästan en månad och har inte det rätta självförtroendet, sade svenskan, som tog bort gipset på högerhanden för mindre än en vecka sedan.
Hur det blir med karriären står skrivet i stjärnorna. Om en månad ska 28-åringen operera sin höft och därefter väntar tre månaders rehabilitering.
– Då får jag tid att tänka över allt och testa annat. Det finns mycket annat i livet just nu som också lockar, att avsluta min utbildning till exempel, sade Persson som utbildar sig till sjukgymnast.
– Det har varit ett tungt år. Men går operationen bra och suget kommer tillbaka så kanske jag fortsätter.
Första väntar dock några dagar i Peking med OS-gänget.
– Jag ska heja på andra. Och det kanske blir en repa till till Silk Market, fast jag har redan varit där en gång.
Gå till toppen