Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Nour el-Refai saknar Fäladen

"Hur tar man sig från Lund till Melodifestivalen?" och "Saknar du Fäladen?". Frågorna haglade när komikern Nour el-Refai chattade med Sydsvenskans läsare.

Bild: foto: Fredrik Sandberg/Scanpix
Moderator:
Välkommen till chatten med Nour! Nu kör vi igång!Madeleine:
Hej! Kommer vi att se dig i tv snart igen och vem får dig att skratta!?

Nour el-Refai:
Hej! Jag kommer vara med i Morgonsoffan i SVT i höst och dyker upp i lite andra grejer också. Min mellersta bror, Rami, får mig att skratta mycket! Han har sjuk humor, jag skrattar alltid jättemycket åt honom.Maggan:
Saknar du Fäladen lite?

Nour el-Refai:
Ja, jag saknar Fäladen och den bekymmerslösa tiden! Framför allt mina kompisar men många av dom träffar jag fortfarande. Man saknar ju att hänga på Fäladstorget och käka Marabou! Och så saknar jag Kryddan så klart.emi:
sjunger du arabiska . vilken tid ska du sjunga på malmöfestivalen och på vilket språk?

Nour el-Refai:
jag ska inte sjunga! utan jag ska spela teater på svenska (stockholmska) =)Lisa:
Hur tar man sig från Lund till Melodifestivalen?

Nour el-Refai:
First stop Stockholm. En ungdomsbiljett kostar ca. 500kr. Sen håller man på jävlar i det med att skriva manus, provfilma, jobba gratis, vara ambitiös tills man en dag charmar de lite större tv-människornaFredrik:
Vilka är dina personliga favoritkomiker?

Nour el-Refai:
Mia och Klara, Sissela Benn, Björn Gustafsson och Petra MedeAbo Hassan - Pa:
Hej Nour Du har ett arabiskt orientaliskt namn. Vilket land kommer du ifrån ursprungligen ? Bakgrund ? Det är första gången jag ser en komiker som är tjej med arabiskt namn. I alla fall har du ett jätte fint förnamn Nour ( Betyder ljus på arabiska ) och du ser jätte vacker ut riktigt orientaliskt utseende. Jag kommer att se dig imorgon. Förresten hur dax uppträder du på festivalen och vilken scen är det. Önskar dig all lycka och framgång i ditt liv i Sverige. Uppträder du på andra språk också ?

Nour el-Refai:
Hej Abo Hassan. Vad fint du skriver, tack! Jag är hlavsyrier och halvlibanes. Föddes i Libanon och kom hit när jag var några månader bara. Jag uppträder på Mölleplatsen vid 21-tiden, jag kommer då vara iklädd manskläder och skägg. Jag uppträder bara på svenskamaria:
hur gammal är du?

Nour el-Refai:
Jag är 20 årKnickedicken:
Är det svårt att vara rolig?

Nour el-Refai:
Nej. Men det är svårt att få alla andra att tycka att man är det. Det är ju ofta så att man har en rolig jargong med sina vänner där man skämtar på ett visst sätt och skrattar så man gråter. Ibland kan det vara svårt att få den jargongen med hela SverigeThomas:
Hej Nour! Ingen fråga, jag ville bara säga att jag blir glad bara av att se dig och så himla stolt över att se en människa från mina gamla jaktmarker lyckas så bra som du. Jag önskar dig all världens lycka framöver och är säker på att du blir superstjärna! Välj dina filmroller med omsorg.

Nour el-Refai:
Åh tack! Fan vad glad jag blir! Känns lite som nåt storebröderna brukar säga. I wont let you down, papa! Haha!Johan:
När känner du dig viktig? (viktig i meningen betydelsefull)

Nour el-Refai:
När folk behöver mig. När lillebror behöver stash för att han vill bjuda sin tjej på middag. Eller när jag fått inspirera en främling till att vilja bli bättre på det dom vill göra. Eller när mamma utan skrupler jolkar på arabiska för att jag fått ett bra jobbjenny:
Är det vanligt att folk känner sig obekväm i ditt sällskap, du kan ju vara ganska kylig (fast du är en bra komiker) och uppfattas som provocerande?

Nour el-Refai:
Oj, nej. Det är väldigt ovanligt att folk känner sig obekväma i mitt sällskap. Jag är ofta med om att människor jag inte känner kommer fram o pratar och det tycker jag aldrig är nåt problem.Kristina:
Var och hur bor du?

Nour el-Refai:
Jag bor i Traneberg i Stockholm som är ett jättefint område med vatten, grönområden och stenklippor. Där bor jag ensam i en etta med utsikt över vattnet. Jag har ingen balkong och badkar och jag har fula möbler men jag är glad ändå.Ricky:
Hinner du se något själv på festivalen och i så fall vad?

Nour el-Refai:
Hahaha...Ricky heter ju min karaktär! Gud va roligt. Nej, jag hinner inte se på något annat tyvärr - men jag ska fan i mig käka langos.Johan:
Vet du förresten att du är väldigt lik en seritecknare från Malmö som heter Pernilla Lonhage? Det måste vara användbar information vid ett eller annat tillfälle :)

Nour el-Refai:
Oh my God! Är det sant? Jag hoppas hon är snygg. Eller åtminstone en bra människa. =)Henke:
är du singel ?

Nour el-Refai:
ja, jag är nyseparerad....nån som har en näsduk?!?kebbe:
kommer du ihåg din fröken

Nour el-Refai:
KEBBE!!!!!!!!!!!!!! Det är klart jag kommer ihåg min fröken! Jag har kvar dina brev och alla minnen med dig! Du vet väl att det var jag och Anat som hittade på Kebbe?Johan:
vad skall du bli när du blir stor? alltså, vad har du för drömmar och tankar om framtiden?

Nour el-Refai:
Jag vill bli större, starkare och snällare! Jag har inte så lång framförhållning. Det jag drömmer om just nu är att åka till Syrien med min lillebror och det ska jag göra i december!Nicklas:
Vad är det roligaste du gjort? Och du är skitsöt;) Puss:D

Nour el-Refai:
Tack Nicklas! Puss puss. Jag har haft som mest roligt när jag cyklade naken genom Lund med min bästis Matilda och hennes behå fastnade i hennes cykelkedja. Det var ett fint sätt att lämna stan!Robert:
Hej, Vad har du för intressen?

Nour el-Refai:
Jag älskar att dricka röd vin ihop med mina vänner och låtsas som om världen kretsade kring oss.Henrik:
Vad har du för livsfilosofi ? Vad är viktigt för dig här i livet ?

Nour el-Refai:
Man måste vara snäll mot varandra! Jag hatar elaka människor. Mitt motto är: "En riktig konstnär är den som inte drar någon gräns mellan teatern och livet och att leva lite overkligt är det enda rätta".Faidros:
Norra Fäladen? Har du Dephivrålat nån gång?

Nour el-Refai:
You bet'cha!Jeppe:
Hej Nour! =) Du är ju så himla cool, när du "gjort bort dig" eller sagt ngt helt sjukt. Är du lika cool på det privata planet? Du verkar rätt lugn och jordnära, så jag gissar på det... kanske t.o.m. lejon, som jag!?. Grattis nu ngnstans, i.s.f.! Fler raj-raj eller morgonsoffor eller melodifestivaler på g.? Hoppas så. Avslutningsvis; TACK så jättemkt för all skön underhållning du givit! Du är så FIN att se på och väldigt CHARMIG! Måste bara tigga autograf ngngång. TA OM HAND, NOUR! /Jeppe

Nour el-Refai:
Men shit va fin du är! Nu dör jag. Jag upplever sällan att människor kan göra bort sig eller att saker och ting är pinsamt. Det blir mer morgonsoffa, mer teater och så blir det lite radio också. Tack för det fina du skrev!N:
man kunde vinna en dag med någon artist någonstans , kan man inte vinna en dag med dig någongdag i framtiden?=)

Nour el-Refai:
hahaha! jag ska faktiskt vara med i ett tv-program där någon har önskat en dag med mig i höst. det kanske blir en säsong 2? =DMamma:
Jag vill bara säga att du är underbar dotter över allt annat =)

Nour el-Refai:
Det är bara för att jag är din spegelbild, mamma!
Faidros:
Hur gör Nour?

Nour el-Refai:
Mycket c-vitamin.Moderator:
Tack för alla intressanta frågor! Men nu är chatten avslutad!


Gå till toppen