Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Swinger vill starta klubb i Malmö

Jonas Bengtsson hatar otrohet – och vill öppna swingerklubb i Malmö. Han älskar orgier – men hyllar tvåsamheten. Och han slår gärna kvinnor. Om de ber om det.

Gynekologstolen i hörnrummet är en av de utmärkande detaljerna i Jonas Bengtssons hem. Trots att han ägnar sig mycket åt gruppsex ser han tvåsamheten som ett ideal. ¿Sexet med den du älskar har ett helt annat djup. Det är mycket viktigare än tio eller hundra fester¿, säger han. I dag lever han ensam efter att ha brutit upp från en längre relation.Bild: Foto: Johan Bävman
MALMÖ. I Jonas Bengtssons badrumsskåp finns väldigt många handdukar. Annars är det inget, förutom de inramade närbilderna på könsorgan, sexgungan och piskkorset, som tyder på att här bor någon som brukar ha gruppsex med middagsgästerna.
– Jag får hur mycket sex jag vill, men jag längtar efter samma sak som alla andra: någon att ligga sked med på kvällen, säger han, och just då, över planksteken på en restaurang i Malmö, är den vanligen yvige och mångordige Jonas Bengtsson allvarlig.
För tolv år sedan hamnade han på en klubb i Köpenhamn på uppdrag som fotograf. Män och kvinnor, de flesta par, hade sex överallt i lokalen.
– Jag kände: wow, vad häftigt att kunna leva så här. Och jag blev såld på tanken att det finns alternativ till otrohet.
Han började besöka den klubb som då fanns i Fosie och blev så småningom själv arrangör. Sedan åtta år driver han Lustkammaren, ett nätverk ”för sexuellt nyfikna”, med oregelbundna träffar där medlemmarna har sex.
– Det är mer eller mindre accepterat med otrohet – men inte att ett par har sex med flera, säger han.
– Den som går bakom ryggen på sin partner skapar sorg och elände, barnen blir lidande. Bara för att de inte kunde hålla dialogen igång och gylfen stängd.
Otrohet. Han återkommer ständigt till det. Han har inte varit drabbad själv såvitt han vet, men ”sett mycket elände”. Den som söker medlemskap i Lustkammaren får finna sig i kontrollfrågor. Vill bara en i ett par delta så måste den andra ge sitt samtycke. Swingerlivet ser han inte som någon universallösning mot relationsproblem, men ett alternativ.
Intresset ökar sakta och många efterlyser en träfflokal i Malmö. Därför har Jonas Bengtsson börjat undersöka möjligheterna för att starta en klubb.
Trots att det inte är förbjudet ser det mörkt ut. Enligt en vägledande dom kan nakenhet och sex inte förenas med serveringstillstånd ens i slutna sällskap.
– Det är en kvarleva från sexklubbarna där män betalade för att se kvinnor nakna eller köpa sex. Här handlar det om slutna sällskap och på lika villkor. Man trillar inte bara in utan söker sig dit frivilligt, säger han.
I Stockholm har klubben Par i hjärter valt bort alkohol. Det vill inte Jonas Bengtsson. De som ska ha sex i många timmar dricker sällan mycket, men han tycker det är viktigt att deltagarna kan träffas över en middag och ett glas innan de sätter igång. Myndigheternas inställning kallar han moralistisk.
– Jag vill göra det lagligt, betala skatten och göra rätt hela vägen. Om det inte är möjligt att göra det med trevlig stämning för medlemmarna, då lägger jag inte ner kraften på det.
Gå till toppen