Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Programledare med lust att roa

Han är rutinerad programledare i tv, artist, musikmakare och småbarnspappa. Den 8 september fyller Anders Lundin 50 år.

2003 tog han över ”Allsång på Skansen” efter Lasse Berghagen. Sedan dess har han blivit allt mer van vid att hans somrar är lika med mycket jobb, många intervjuer och att hårdbevakas av kvällstidningarna på tisdagarna.
Men när den sista allsången klingat ut i augusti så kan Anders Lundin pusta ut ett tag. Det ska han ha gjort i stugan i Filipstad i Värmland i år.
Den 19 september drar det ihop sig till jobbdags igen när krogshowen REA, där Anders Lundin är en i scengänget, har nypremiär på Hamburger Börs i Stockholm.
Utöver REA-föreställningarna skriver han musik för barn tillsammans med Lars in de Betou. Deras ”Känsliga bitar” finns på platta och har hörts i ”Bolibompa”. De ger också familjeföreställningar.
Anders Lundin växte upp i Stockholmsförorten Farsta. Han spelade gitarr i band och utbildade sig till lärare i samhällskunskap, historia och geografi, men kom sedan in på Dramatiska institutets radiolinje.
Genom åren har han skaffat sig stor rutin på att medverka i radio och tv. Anders Lundin har varit programledare för ”Bullen”, ”Expedition: Robinson” och Melodifestivalen 2000 ihop med Kattis Ahlström. Han har också varit resereporter för ”Packat och klart”.

Anders Lundin

Gör: Programledare och artist.
Bor: I Vasastan i Stockholm. Har sommarstuga i Filipstad.
Familj: Gift med Kerstin Ryhed sedan 2003. Pappa till Adrian, 18 månader.
Aktuell: Fyller 50 år den 8 september.
Gå till toppen