Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Dusan Melichárek körde rattfull

Malmö FF:s Dusan Melichárek har åkt fast för fortkörning och rattfylleri. – Utomordentligt vårdslöst, säger MFF:s ordförande Bengt Madsen.

MALMÖ. Det var vid lunchtid i söndags som MFF-målvakten blev stoppad i en poliskontroll. Dusan Melichárek hade då kört för fort och utandningsprovet visade även att han hade alkohol i kroppen.
På måndagen berättade Dusan Melicharék i ett pressmeddelande från Malmö FF att han erkänt. Han kommer att få sitt körkort indraget och riskerar böter för båda förseelserna.
”Jag missbedömde situationen och trodde att alkoholen gått ur kroppen och tog bilen för tidigt”, säger den 24-årige MFF-målvakten i pressmeddelandet.
”Jag körde 134 kilometer på en 90-väg och utandningsprovet visade 0,21. Det var omdömeslöst av mig och jag är beredd att ta konsekvenserna av mitt handlande. Jag ber klubben, ledare, spelare och supportrar om ursäkt för det inträffade”.
0,21 i utandningsprovet motsvarar ungefär 0,4 promille vid ett blodprov.
På måndagen nåddes Bengt Madsen av beskedet om vad som hänt.
– Jag blev både ledsen, besviken och förbannad, beskriver MFF-ordföranden sin reaktion.
Bengt Madsen befinner sig den här veckan på semester med sin familj på Korsika.
– Dusan har uppträtt utomordentligt vårdslöst och oansvarigt. Det finns inga ursäkter. Han får ta sitt straff, säger Madsen.
I pressmeddelandet skriver MFF att det inträffade är ”oacceptabelt” och att det skadar klubbens rykte.
Hur mycket, frågar vi Bengt Madsen?
– Svårt att säga, men allt negativt runt klubben är förstås negativt för MFF.
Bengt Madsen tar inte Dusan Melichárek i försvar, men konstaterar också:
– Vi har nog alla kört för fort och kanske nån gång också fått böter. Det här är tyvärr inget unikt för Dusan och idrottsmän. Det inträffar även inom privat- och näringslivet.
Har du varit med om något liknande i MFF?
Bengt Madsen är tyst i några sekunder.
– Inte vad jag kommer ihåg.
Malmö FF avslutar pressmeddelandet:
”Vi har haft ett möte med Dusan under eftermiddagen och förklarat vår ståndpunkt i frågan. Dusan har bett om ursäkt för det inträffade och gett sitt ord på att det inte skall upprepas. Klubben stöttar Dusan i sitt fortsätta jobb som fotbollsspelare i Malmö FF. Från och med nu ligger ärendet hos polis och åklagare”.
MFF-tränaren Roland Nilsson ville inte kommentara Dusan Melicháreks rattfylleri.
När laget hade avslutat eftermiddagsträningen försökte Sydsvenskan prata med Roland Nilsson för att höra hans syn på målvaktens lagbrott samt hur det här påverkar MFF i den pågående allsvenskan. MFF-tränaren valde att inte komma ut från sitt kontor och hänvisade istället till det pressmeddelande föreningen skickat ut.
Dusan Melichárek, som har tagit över Jonas Sandqvists plats i målet de senaste matcherna, skymtade förbi med en sammanbiten min.
Efter det att Sydsvenskan blivit nekad en kommentar låstes dörren in till omklädningsrummet och Roland Nilssons kontor.
Tjecken Dusan Melichárek kom till MFF från Mjällby i vintras, då som ett lån. I juli skrev han kontrakt till och med 2011.
Gå till toppen