Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inpå livet

Kunglig rakning lockar män i alla åldrar

Får det lov att vara en traditionell, mästerlig eller kunglig rakning? Det är frågan som Gents Barber & Shop i Helsingborg ställer till sina kunder.

Frisör med rakkniv - nervöst i början.Bild: Arkiv: Ingemar D Kristiansen
För ett halvår sedan utvidgade de sin nätbutik med en riktig barbershop och erbjuder både rakning, skägg och mustaschtrim till sina kunder. Uppskattningsvis blir det 10–20 bokningar i veckan, vid sidan av klippningar.
– Vi använder inte hyvel utan en traditionell rakkniv. Många män tycker det är spännande och man märker att de blir lite nervösa. Men de flesta brukar tycka att det är behagligt och vissa somnar till och med, säger Sandra Zekanovic, butiksansvarig och hudterapeut.
Hon menar att butiken får besök av män i alla åldrar – från unga killar som precis har börjat sin rakningskarriär till äldre män som, med nostalgi, minns hur de började raka sig med kniv.
Numera har ett barberarbesök även blivit populärt bland män som ska gifta sig, menar Zekanovic som talar om den gamla goda tiden då rakning fortfarande ingick i frisörutbildningen.
– Vår barberare är själv 60+ och en herrfrisör av det äldre slaget. Men jag vet att kulturen är större bland män från Mellanöstern och Sydeuropa som tagit med sig traditionen till Sverige, säger hon.
Gå till toppen