Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Maria Larssons eviga ögonblick

I en film där hjältinnan och hennes beskyddare kan ses som Jan Troell fotografiska alter egon bekräftas återigen att han är en av svensk spelfilms stora ljusmålare.

OriginalTitle: Maria Larssons eviga ögonblick. Genre: Drama. DirectedBy: Jan Troell. Actors: Maria Heiskanen, Mikael Persbrandt, Jesper Christensen, Amanda Ooms, Callin Öhrvall, Ghita Nørby. Country: Sverige/Danmark/Norge/Finland/Tyskland. PublishYear: 2008.
Maria Heiskanen var med i Jan Troells "Il Capitano" för sjutton år sedan. Nu är det dags igen i "Maria Larssons eviga ögonblick".Bild: Foto: Nille Leander
Samtidigt anknyter han till sin enastående första långfilms breda, engagerande samhällsepik om det tidiga 1900-talets Sverige, socialt och känslomässigt mättade karaktärsskildring och vackra, poetiska bildspråk.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen