Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Jag gillar att skapa debatt"

I höst syns energiknippet Carolina Gynning i tv-rutan på lördagar i "Stjärnor på is". Men Sydsvenskan pratade med henne av en annan orsak - hon fyller 30 år den 6 oktober.

Schemat är fullt, men på något sätt lyckas hon i sann skånepatriotisk anda klämma in en födelsedagsintervju med Sydsvenskan mellan tv-repetitioner, blogguppdateringar, träning, skönhetsbehandlingar och planering inför 30-årsdagen den 6 oktober.
Lugn och ro har aldrig varit Carolina Gynnings grej och hon trivs som bäst när tempot är lika energiskt som hon själv.
– Absolut, jag är i mitt esse nu, säger hon, efter att ha kommit hem från en dags manusläsning inför lördagens premiär av TV4:s lördagssatsning ”Stjärnor på is”. Där kommer hon att sköta programledarrollen tillsammans med ”Idol”-parhästen Carina Berg.
Var får du all energi ifrån?
– Man har det där inbyggt på något sätt. Visst blir jag också höstdeppig, men jag försöker stänga av det och vara glad i rutan i tio veckor framöver. Man ska vara den positiva tjejen utåt och samtidigt ta hand om sina inre demoner, säger Carolina Gynning, som använder måleriet som terapi och har haft flera vernissager på bland annat Galleri Rönnquist & Rönnquist i Malmö.
Konstnärsgenerna har hon från mamma Agneta och på gymnasiet gick hon konst- och formgivarlinjen på Spyken i Lund.
Hur är din relation till Skåne idag?
– Här i Stockholm har det liksom blivit min image att jag är den gapiga skånskan. Det är kul att representera Skåne och jag önskar att jag kunde vara därnere mer. Jag försökte pendla ett tag mellan Malmö och Stockholm men det gick tyvärr inte. Skanör och Falsterbo där jag växte upp ligger varmt om mitt hjärta.
Carolina Gynning figurerar flitigt i pressen med uttalanden om allt från borderlinediagnoser till kroppsideal och mycket av nyhetsstoffet hämtas från hennes frispråkiga blogg ”I swear to tell the truth and other stories”.
– Jag gillar att skapa debatt, säger kvinnan som har stenkoll på varumärket Gynning och sin karriär. Från att ha varit dokusåpadeltagare har hon arbetat sig upp till någon att räkna med i tv-världen. Och att avfärda Carolina Gynning som en ogenomtänkt före detta silikon- och utvikstjej vore lättvindigt.
– Jag har kämpat med det där i massvis av år. Det är lätt att luras av det yttre, har man det ena kan man inte ha det andra. Vi människor vill gärna sätta in i fack och det är svårt att ta sig ur dem.
Hur känns det att fylla 30?
– De säger att det finns ingen ålder, men det har känts hemskt, jag har varit otroligt fåfäng och mån om mitt utseende. När det gäller jobbet har jag blivit mer lugn och trygg i det jag gör. Jag har hoppat på många olika tåg, men nu har jag fått en mer klar bild av vad jag vill göra.
Modell, sångerska, författare och i vår får hon sin egen parfym- och kroppsvårdsserie. Många karriärer har det blivit för Helsingborgsfödda Carolina Gynning.
Hon berättar att hon nu har hittat rätt i konsten och programledarrollen. Med program som ”I huvudet på Gynning”, ”Förkväll” och ”Hitmakers” har hon även hittat in i tv-tittarnas hjärta då hon i år fick Aftonbladets tv-pris.
30-strecket närmar sig men Carolina Gynning har hunnit med mer än de flesta i samma ålder. Redan som tonåring lämnade hon Sverige för modellkarriär i Europa och USA. I självbiografiska boken ”Ego Girl” berättar hon om våldsamma män, kokainfester och ätstörningar.
Du har varit med om mycket, känner du dig äldre än dina 30 år?
– Det gör jag absolut, både på gott och ont. Men jag är ändå inte redo för att bilda familj och skaffa barn än, det är lite för kaotiskt i mitt liv just nu.

Carolina Gynning

Gör: Programledare och konstnär.
Bor: Lägenhet i Vasastan i Stockholm.
Intressen: Måla, träna, blogga.
Familj: Mamma Agneta är skulptris och arbetar på förlag, pappa Max är klädagent. Lillasyster Andrea, 21 år, går på Beckmans och lillebror Pontus, 28 år, är steward.
Pojkvän? ”Det svarar jag inte på.”
Aktuell: Fyller 30 år den 6 oktober.
Firar: ”På måndag blir det lugn middag med mamma och på torsdag ska jag ha världens brakfest för 60 gäster med egotema och försöka få alla att klä ut sig till mig.”
Önskar sig: Lite grejer till hemmet och ett roligt projekt nästa säsong.
Gå till toppen