Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "Förmynderi i Lund"

Varje program och kurs på Lunds universitet skall få en genuscertifieringsstämpel. Universitetets lärare skall tvingas vara genusmedvetna och bland de studerande skall det finnas en genusombudsman. Professor Tiina Rosenberg vid Centrum för genusvetenskap har initierat en ny form av kontroll och härskarteknik, skriver socialantropologen Steven Sampson.

Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Universitetet är den arena i samhället där diskussionsklimatet är menat att vara både frisinnat och tolerant. Detta klimat har nu drabbats av universitetets senaste projekt – ”genuscertifiering”. Projektet leddes, på uppdrag av rektor Göran Bexell, av professor Tiina Rosenberg från Centrum för genusvetenskap och i projektgruppen ingick bland andra representanter från samtliga fakulteter, LTH, administrationen och Saco.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen