Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Ludvig von Mülenfels: Målinriktad vd på AB Tryckrör

Civilingenjör Ludvig von Mülenfels, 90 år, Malmö, har avlidit. Hans närmaste är syskonbarn med familjer.

Han var född och uppvuxen i Ängelholm, student i Västerås och tog sin civilingenjörsexamen vid Chalmers Tekniska Högskola 1943. Efter avslutade studier anställdes han på Skånska Cement i Göteborg.
1948 fick han chefsbefattning på AB Tryckrör i Limhamn, delägt av Skånska Cement, och han utnämndes efter några år till vd för företaget.
I denna verksamhet kom hans stora tekniska intresse och kunskaper, hans krav på noggrannhet och kvalitet till sin rätt. Han hade förmåga att förstå kundens behov och att bygga upp goda kundrelationer, även i främmande länder i Asien, Afrika och Sydamerika.
Ludvig von Mülenfels gjorde ett mycket gott arbete i AB Tryckrör och fortsatte sitt arbete där till pensioneringen.
Betecknande för Ludvig von Mülenfels var att inte ge upp, att ställa upp mål och att göra allt för att nå målen, såväl i sitt arbete som i andra sammanhang.
Han besvärades av dålig hörsel på grund av en olyckshändelse i unga år. För ett halvt sekel sedan fanns inte dagens hjälpmedel. Med sin erfarenhet av utvecklingsarbete och med sin målmedvetenhet, ställde han krav och ville hitta bättre hjälp än vad som stod till buds.
Han kom så småningom att samarbeta med några av de som arbetade med utveckling av hörhjälpmedel, som krävande kund, bollplank och försöksperson. Hans envishet i denna fråga bidrog sannolikt till att snabba på utvecklingen av hörhjälpmedel.
Ludvig von Mülenfels var en aktiv och engagerad Rotarymedlem och en av de som agerade fadder för Malmö-Limhamns Rotaryklubb när den instiftades 1967. Han var klubbens president 1969-70 och blev utsedd till hedersmedlem.
Efter pensioneringen och med tid till annat än arbete kom golf och golfvännerna att betyda mycket. Det var alltid trevligt att spela golf med "Ludde" både på hemmaplan och på många golfresor.
Gentlemannen Ludvig von Mülenfels hade en stor krets av arbetskamrater och vänner som kommer att minnas honom med uppskattning och värme.
För många golfvänner
Göran Lidström före detta ordf i AB Tryckrör
Gå till toppen