Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Det blir konstgräs på Malmö ip

Fritidsnämnden i Malmö beslutade vid sitt onsdagsmöte att lägga konstgräs på Malmö idrottsplats. – Det innebär ett betydligt större utnyttjade av planen, säger fritidsdirektör Bo Sjöström.

MALMÖ. Dessutom är den nuvarande gräsplanen på Malmö idrottsplats i så dåligt skick, att den under alla omständigheter hade behövt läggas om.
Fritidsnämnden passade också på att besluta om ytterligare två konstgräsplaner:
* På Mellanhedsplanen – främst för korpen.
* Ytterligare en konstgräsplan vid Bäckagårdsskolan.
Grusplanerna på Malmö idrottsplats försvinner för att under ett par år tjänstgöra som parkeringsplats i väntan på att Citytunneln ska bli helt färdig.
Malmö stad säljer markområdet på Hästhagens idrottsplats för 80 miljoner kronor. Men tar samtidigt bort en befintlig aktivitetsyta för Malmöidrotten.
– Det blir i stället en toppmodern arena på samma ställe, så det tycker jag är den fördel, säger finansiären Kent Widding Persson.
Hästhagen är dock inte den enda fotbollsplan som försvinner i samband med den nybyggnation som finns lite överallt i Malmö.
* Fyra träningsplaner försvann i och med byggandet av Swedbank stadion.
* Dekanen och en grusplan (gamla Södra isbanan) har försvunnit för att ge plats för Citytunneln.
* Grusplanen på Malmö idrottsplats lär gå samma väg och Sorgenfris grusplan är också i farozonen.
Dessa kommer inte att ersättas.
– Inte i innerstaden, säger fritidsdirektör Bo Sjöström. Det vi vill återskapa blir i stället i ytterområdena.
Av köpeskillingen är det tänkt att 40 miljoner kronor ska gå till att bygga upp nya idrottsområden.
– En idrottsplats i Hyllievång ligger nära till hands, men även i andra områden, säger Bo Sjöström.
En ersättningsanläggning för Hästhagenklubbarna, Barrikaden, Limhamns Griffins och Lilla Torg, måste också skaffas fram när det blir byggstart 2010.
– Med konstgräs på Malmö idrottsplats kommer den att kunna utnyttjas i betydligt större utsträckning än i dag, säger Bo Sjöström.
Därmed inte sagt att det är hela lösningen. Malmö stadion blir också tillgängligt när MFF flyttar sina matcher till Swedbank stadion.
Däremot är det inte aktuellt i nuläget att rusta upp Limhamns idrottsplats så att den blir värdig att arrangera matcher i superettan.
– I det fallet handlar det inte bara om att sätta upp elljuset, utan det krävs många andra upprustningar som ökad publikkapacitet, vipläktare och annat, som totalt skulle bli väldigt dyrt.
För nuvarande superettanlaget LB 07 finns det dock hopp.
– Vi funderar på en ny anläggning ute i Bunkeflo, säger Bo Sjöström.
Så i slutändan ska den Hästhagenprojektet bli ett lyft för hela Malmöidrotten.
Gå till toppen