Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Commander Crowe en vinnare

Commander Crowe är tillbaka som en vinnare igen. Efter att ha fått segerraden bruten efter 23 raka segrar i SM senast tog den väldige fuxen hem C.L.Müllers Memorial på Jägersro – nu med Peter Ingves i sulkyn.

– En skön seger, det underlättade mycket när vi fick ledningen och det hade jag hoppats på också, sade hade.
Ingves fick chansen sedan Commander Crowns ordinarie kusk Johnny Takter blivit skadad efter en olycka på Åby för en dryg veckans sedan. Och Ingves, som jobbar hos hästens tränare Petri Puro i Halmstad, gjorde inget misstag.
På förhand såg loppet ut att bli en rysare, men det blev inte så dramatiskt då Örjan Kihlström valde att gå ned i fjärde invändigt med Triton Sund. Det var just det ekipaget som besegrade Commander Crowe i SM. Samtidigt hamnade franske LAmiral Mauzun utvändigt om Commander Crowe och orkade inte riktigt utmana till slut. Den franske hästen gick dessutom med skor vilket var ett minus.
– Jag visste att Commander Crowe skulle kunna öppna bra och jag får fundera över matchningen. Det kan bli aktuellt med starter över kortare distanser, vi får se. Han är fräsch och fin, så det blir nog aktuellt med fler starter framöver, sade Petri Puro.
Italienske Giuseppe Bi spurtade vasst och blev tvåa, slagen med en halv längd. Triton Sund blev fyra och var aldrig med chans efter en passiv styrning.
Gå till toppen