Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

17-åring gör MFF-debut

MFF ser ut att ställa upp med en sjuttonåring som mittback i kvällens match mot Hammarby.

Bild: Foto: Patrick Persson
Tonåringarna stormar fram i Malmö FF.
Sjuttonårige mittbacken Jasmin Sudic är redo för allsvensk debut mot Hammarby på måndagskvällen.
– Känns som om jag får spela, säger Jasmin Sudic som fyller arton den 24 november.
Mittbackssituationen i MFF är problematisk. Jimmy Dixon är avstängd och Anders Andersson har fått känningar i ena ljumsken.
– Det är tråkigt, men det går inte att spela och jag vill inte heller riskera något, säger en smått bedrövad Anders Andersson.
En dörr har öppnats för Jasmin Sudic. Tränaren Roland Nilsson är emellertid hemlighetsfull.
– Jasmin är stark och duktig på huvudet, kort sagt en bra mittback. Han har fortfarande mycket kvar att lära. Men han har gått framåt med stora kliv och belöningen kommer nu, säger Roland Nilsson och betonar att det är tredje matchen i rad sjuttonåringen är med i truppen.
– Det kan mycket väl bli så att Jasmin spelar, vi tar ett beslut under matchdagen, fortsätter Roland Nilsson.
Ändå en fingervisning, men här är ytterligare en: Jasmin Sudic var mittback tillsammans med 21-årige Robert Åhman Persson på träningspasset under söndagen. Gabriel, som skulle kunna vara ett alternativ, var vänsterback mot Ljungskile senast och lär fortsätta i den positionen. Markus Halsti var mittback i B-formationen på träningen.
Jasmin Sudic tolkar informationen likadant och tror att det blir allsvensk debut.
– Det ska bara bli kul, men lite nervöst är det, säger han.
Jasmin Sudic är en Malmökille från Sofielund. Han kom till MFF i december 2004 från FC Malmö, dessförinnan hade han spelat för Olympic och Heleneholm.
I somras blev det A-lagsdebut – hans hittills enda framträdande i representationslaget – mot finska Honka i en träningsmatch (1–1). Målskytt? Jasmin Sudic!
Under Roland Nilssons ledning har utvecklingen kommit.
– Roland är en gammal storback och har lärt mig mycket när det gäller att hitta rätt i positionerna, hur man ska placera sig. Han har även hjälpt mig utanför fotbollen.
Jasmin Sudic förebild som mittback är Pepe, Real Madrids brasilianare med portugisiskt pass. Favoritklubben heter Inter.
– Det skulle vara kul att spela där någon gång, men jag vill stanna här en tid till och inte flytta ut direkt.
Jasmin Sudic har ett år kvar på sitt MFF-kontrakt, men förhandlingar pågår om en förlängning.
Troligt MFF-lag mot Hammarby: Jonas Sandqvist – Ulrich Vinzents, Robert Åhman-Persson, Jasmin Sudic, Gabriel – Guillermo Molins, Daniel Andersson, Labinot Harbuzi, Jeffrey Aubynn – Ola Toivonen, Edward Ofere.
Gå till toppen