Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Saw V

Filmbranschen har alltid haft sin beskärda del av cyniska exploatörer. Inget nytt i det. Relevantare är frågan varför SF ställer biografer till förfogande för en sådan helsjuk, bloddränkt smörja som Saw-serien.

OriginalTitle: Saw V. Genre: Thriller. DirectedBy: David Hackle. Actors: Tobin Bell, Costas Mandylor, Scott Patterson, Betsy Russell, Mark Rolston. Country: USA. PublishYear: 2008.
Bild: Foto: Steve Wilkie
Den bärande idén går ut på att låta någon stackare vakna upp fjättrad i en maskin som kommer att klyva honom eller henne på mitten om de inte prompt lyckas befria sig i tid. I detta femte serieavsnitt får en blondin sitt huvud avslitet. Det är bara en uppmjukning. Resten är en stegrad orgie i tortyrporr med ett antal noggrant utvalda offer tvingade till dödliga prov i den diaboliske seriemördaren Jigsaws pinoredskap.
En flashbackstruktur förvirrar mer än upplyser. Genomusla skådisar plågas eller plågar varandra i en billig reaskräckis, vars debila sadism, på alla händer, endast överträffas av storyns fullständiga stupiditet. SF borde skämmas över att visa sån här spekulativ skit.
Gå till toppen