Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Institutet mister sin lokal

Teatergruppen Institutet förlorar sin lokal på Norra Vallgatan i Malmö. Teater Foratt och Teater Insite föreslås gemensamt ta över huset. "Vi har varit en obekväm röst i Malmö och den vill kommunen inte ha kvar", säger Anders Carlsson.

"Någonstans var jag övertygad om att det skulle bli såhär, men jag känner mig ändå helt utpumpad. Vi är mitt inne i en kreativ process och det är svårt att börja tänka på allt det praktiska", säger producenten Alexandra Hill. Anders Carlsson är konstnärlig ledare för Institutet.Bild: Foto: Johan Karlström Andebratt
Tomma fat och flaskor från premiärfesten står i staplar på kontoret. En lukt av rutten lever hänger i luften – tio kilo i veckan går åt till ”Triptych on Essence: Tomteland Lieland Ridflicksland” som började spelas i lördags.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen