Malmö

Sex års fängelse för misshandel och våldtäkt

En 39-årig Malmöbo dömdes i går för att under en längre tid misshandlat och våldtagit sin hustru. Flera av brotten begicks inför parets två barn, som när de försökt stoppa övergreppen även de misshandlades av pappan.

MALMÖ. Mannens terror har bland annat bestått i att hustrun låsts ute på balkongen i mitt i vintern endast iklädd pyjamas. Först fem timmar senare kom den 13-åriga dottern hem från skolan och kunde släppa in sin mamma. "Mamma frös och hennes läppar var blåa", berättar flickan i förhör.
Övergreppen har även bestått av rena våldshandlingar, och vid ett stort antal tillfällen. Brotten som han döms för är misshandel, grov kvinnofridskränkning, våldtäkt och grov våldtäkt.
Mannen har nekat till samtliga anklagelse. Han hävdar att hustruns anklagelser beror på en konflikt mellan parets familjer, en förklaring som Malmö tingsrätt inte tror på.
39-åringen döms till ett sexårigt fängelsestraff och ska även betala en halv miljon kronor i skadestånd till sin hustru, 6000 kronor till sin dotter och 6000 kronor till sin son.
Gå till toppen