Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Trelleborgsdomare stämmer kuban

Mitt under OS-matchen sparkades trelleborgsdomaren Chakir Chelbat i ansiktet av den ursinninge kubanen Angel Valodia Matos. Nu stämmer den svenske domaren kubanen inför domstol, uppger Kvällsposten.

Det var mitt under taekwondomatchen i Peking-OS mellan koreanen Dongmin Cha och Matos som skandalen inträffade. Domaren Chelbat dömde segern i bronsmatchen till Cha efter att kubanen Angel Matos inte kommit tillbaka tillräckligt snabbt efter ett avbrott.
Då gick kubanen till attack och sparkade den svenske domaren rakt över munnen. Sparken tog illa och Chakir Chelbat tvingades sy flera stygn över läppen. Dessutom hotade kubanen att döda honom.
Angel Valodia Matos stängdes av på livstid för skandalsparken, men nu väljer alltså Chelbat att stämma kubanen inför en internationell domstol.
– Han är kriminell och han har misshandlat mig. Han förtjänar att sitta bakom galler och vi ska försöka göra så att det blir så, säger Chakir Chelbat till Kvällsposten.
Han bedömer chanserna att få rätt i domstolen som stora.
– Det är ju väldigt svår att neka till. Det finns ju på video och allting, miljoner människor runtom i världen har sett honom sparka mig.

Gå till toppen