Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Kultur & Nöjen

Nadin Al-Khalidi: "Vad som helst kan hända"

Nadin Al–Khalidi är Malmömusiker och medlem i Tarabband som spelar arabisk folkmusik.

Nadin Al-Khalidi.Bild: Foto: Privat
”Jag har jobbat jättemycket med musik och kultur i två, tre år. Nu känner jag att jag kan göra vad jag vill, när jag vill. Hela mitt liv och allt jag har gått igenom – jag har upplevt flera krig och flyttat från Irak, först till Egypten och sedan till Sverige – känns jätte­orealistiskt. Vad som helst kan hända! Sista veckan i januari åker jag på turné i danska skolor, ett integrationsprojekt med teater och musik tillsammans med en dansk skådespelerska.
Under hösten har jag jobbat med ett teaterprojekt för barn i förberedelseklasser, som jag hoppas fortsätter i vår. Jag tycker att man ska sätta fokus på barn som är nyinflyttade. De kan noll svenska och vet inte mycket om Sverige eller ens om Malmö. Jag känner själv igen den vilsna känslan, jag hade velat ha någon som kunde visa mig vägen. Om det är något jag har lärt mig under 2008 så är det att inte vara rädd för att ta emot andras sorg eller glädje.
Tillsammans med Tarabband planerar jag en Mellanösternturné. Men vi vilar lite nu för vi har spelat jättemycket.
Jag är violinist i grunden. När jag kom till Sverige började jag spela gitarr och nu spelar jag det turkiska instrumentet saz, men jag ska ta upp fiolen igen och försöka lära mig spela bättre nästa år, en polska i taget. Ibland spelar jag med perkussionisten Stefan Jarl, då blandar vi flamenco och arabisk musik. Egentligen var det först när jag flyttade till Sverige som jag började spela arabisk musik, innan var det Bob Dylan och Joan Baez som gällde. Jag känner en stor passion för musik och konst i allmänhet. Jag känner att jag kan göra vad som helst.”
Gå till toppen