Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmörevisor varnas för miljonlån

En revisor, med verksamhet i Malmö, har varnats av Revisorsnämnden.

MALMÖ. Bland annat för att han har tagit flera banklån i mångmiljonklassen för att finansiera sin egen byrås kapitalförvaltning, vilket strider mot revisorslagen.
Granskningen av Malmörevisorn inleddes förra vintern av FAR SRS, branschorganisationen för revisorer och rådgivare. Kvalitetskontrollen avslöjade flera allvarliga brister i revisorns arbete och konstaterade att revisorn inte uppfyller den ”kvalitetsnivå som förutsätts enligt god revisorssed”.
I utredningsunderlaget framgår hur revisorn bland annat lät bli att anmärka på brister i bokföringen hos bolag han representerade och hur han underlät att notera att skatter och avgifter inte betalats i rätt tid.
Enligt Revisorsnämnden har hans dokumentation om räkenskaperna i de bolag som ingick i granskningen haft allvarliga brister. Revisorn kritiseras också för att ha varit jävig eftersom han varit med om att upprätta både bokslut och årsredovisningar åt sina klienter.

Revisorsnämnden har 60 fall om året

Revisorsnämnden är en statlig myndighet som ansvarar för tillsynen av revisorer.
En revisor som inte uppfyller god revisionssed kan få en erinran, varning eller i särskilt allvarliga fall – indragen auktorisation.
Nämnden utfärdar omkring sextio disciplinära åtgärder varje år.
Gå till toppen