Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Mystik kring stulet barn

Farfadern skulle bara stoppa in barnvagnen i bilen medan den treårige sonsonen satt i baksätet. Plötsligt hoppade en biltjuv in i bilen och försvann - med både barn och bil.

Den påstådda bilstölden inträffade, enligt larmet, utanför Tivoli i Köpenhamn strax före klockan 13 i dag. Den svenske mannen höll enligt egen utsago på att packa ihop när tjuven slog till och försvann med bilen och barnet.
En stor polisstyrka larmades ut för att söka efter bilen, en röd Volvo 940, samtidigt som pojkens farfar hoppade in i en taxi och tog upp jakten.
Strax före klockan 13.30 hittade polisen bilen stående på Coldbjørnsensgade på Vesterbro.
Enligt Michael Poulsen, vakthavande befäl vid Köpenhamnspolisen, är en 21-årig man gripen i samband med dramat.
Strax före hade dessutom pappan hört av sig till polisen igen och sagt att barnet nu var i goda händer igen.
– Det är något mystiskt med det hela. När vi hittade bilen på Vesterbro var den kall, den hade inte körts någon längre sträcka alltså. Nu måste vi försöka få klarhet i vad som har hänt och inte hänt, säger Michael Poulsen till Sydsvenskan.
Polisen ska nu förhöra den yngre mannen för att bringa klarhet i historien, för nu misstänker man att vare sig bilstölden eller kidnappningen faktiskt ägt rum överhuvudtaget.
Enligt uppgifter i dansk media var det bråkigt i familjen strax innan jul, det bråket kan ha varit den utlösande faktorn till tisdagens drama i centrala Köpenhamn.

Gå till toppen