Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Stökig nyårsnatt i Skåne

Årets sista natt blev som vanligt både en festnatt och en stökig historia i Skåne. Flera misshandlades - en 19-åring står ensam för tre av överfallen - och bränder flammade upp på olika håll, bland annat på Holmaskolan i Malmö.

SKÅNE. Årets sista natt blev som vanligt en stökig historia med flera fall av misshandel och småbränder i Skåne.
Från midnatt till klockan 8.30 på nyårsdagens morgon hade polisen upprättat över 560 händelserapporter. Det är en liten ökning från i fjor då motsvarande siffra var 503.
Under natten omhändertogs 63 nyårsfirare, främst på grund av fylla. 31 personer greps, de flesta misstänkta för rattfylla eller misshandel.
– Vi hade ett stort flöde av incidenter i år men inget har lett till några allvarliga personskador, säger Mikael Persson, informatör vid Skånepolisen.
Bland det som sticker ut finns bland annat en lägenhetsbrand i Ystad. Branden på Karl XII:s Gata utbröt strax innan klockan två på nyårsnatten. Mannen som bodde i lägenheten togs ut av räddningstjänsten via balkongen och fördes till sjukhus med lindriga rökskador. Dessutom evakuerades sex personer och en hund från grannlägenheterna.
Det är ännu oklart vad som utlöste branden, men en polisanmälan om allmänfarlig vårdslöshet har upprättats. Även i Malmö brann det på många håll under natten. Bland annat blev en kemisal på Holmaskolan helt utbränd i en anlagd brand.
När räddningstjänsten anlände till platsen utsattes de för raketbeskjutning från ungdomar som hade samlats utanför skolan.
Vid tretiden i morse rånades en taxichaufför i Lund. Enligt anmälan så var det en man i 30-årsåldern som rånade chauffören på Malmövägen. Rånaren ska ha fått med sig en okänd summa pengar.
I Malmö utbröt storbråk vid Raul Wallenbergs plats en dryg timme in på det nya året. Bråket involverar flera personer och ska ha utlösts av en tidigare trafikolycka. En person greps för misshandel.
Det var bråkigt också i nordvästra Skåne. I Kristianstad sitter en 19-årig man anhållen misstänkt för att i tur och ordning ha misshandlat tre män på en fest i Härlöv. Den första misshandeln inträffade före midnatt, då använde han en stol som tillhygge på en 23-åring. Nummer två hände ungefär på tolvslaget då han enligt anmälan gav sig på en 26-åring och överöste honom med en rad sparkar och slag. Den sista misshandeln ägde enligt anmälan rum vid ettiden och då var det en 20-åring som fick ett par knytnävsslag i ansiktet.

Gå till toppen