Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

Olof Höjer

Malmöpianisten Olof Höjer tar goda och oväntade initiativ. Det senaste är en cd med musik av Maurice Karkoff, en produktiv men orättvist försummad tonsättare.

Artist: Olof Höjer. Genre: Klassiskt. Label: Olof Höjer. RecordDate: 2009-01-13.
Höjer har valt verk från femtio års skapande; han börjar med ”Miniatyrsvit” och ”Monopartita” och går i mål med några mycket speciella verk, kompositioner för vänster hand, avsedda för den handikappade poeten Tomas Tranströmer. Därtill en svit ”Ekelöfiana”, opus 219 från 1999, ”reminiscenser baserade på ett pianostycke av Gunnar Ekelöf, komponerat i Paris 1929–30.” Tala om historiens vingslag!
Karkoff är oberäknelig och oförutsägbar i sin musik, något som gör honom spännande att lyssna till. Men allt genomsyras av hans lyriska ådra, vilket än resulterar i delikat impressionistisk klangfärgning, än i häftiga ackordutbrott, fulla av temperament. Om han någon gång verkar löst undflyende i stilen så är han dock som regel levande och kontaktskapande: en egen röst som ger ett vackert eko i våra tider av stilistiskt mångfald.
Gå till toppen