Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Christian Järdler lämnar MFF

Christian Järdler lämnar Malmö FF. Vänsterbacken har skrivit på för allsvenska konkurrenten Halmstads BK.

– Jag sa redan i slutet av november till MFF att jag ville ha något nytt till nästa år, säger Christan Järdler som fick en händelserik dag på måndagen.
På morgonen tränade han med MFF, därefter när MFF och Halmstad kom överens åkte han norrut och skrev på ett fyraårskontrakt med den halländska klubben.
Halmstads BK kom tidigt in i bilden och de första kontakterna parterna emellan togs redan i mitten av december.
– Jag känner att jag kört fast i Malmö och ville ha något nytt. Halmstad känns som ett helt rätt val, säger Christian Järdler.
Att MFF i förra veckan valde att värva den brasilianska vänsterbacken Ricardo var inget som påverkade hans val. Järdler hade redan bestämt sig för att lämna klubben.
– Jag känner att jag aldrig lyckats i MFF. Jag har trivts bra i laget men det har inte riktigt stämt. Jag har inte lyckats få den rollen på planen i MFF som jag hade i HIF. Varför jag inte har lyckats vet jag inte riktigt, säger Järdler.
Halmstads BK har alltid varit intresserad av Christian Järdler, vars pappa Ingemar spelade i HBK 1977 och 1978.
– Jag hade egentligen klart med Halmstad redan innan jag gick till HIF och de var även i kontakt med mig när jag skulle lämna Turkiet, berättar Järdler.
Järdler kom till MFF från Genclerbirligi i januari 2006. Totalt spelade han 75 A-lagsmatcher för Malmö FF.
Gå till toppen