Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dansk polis stoppar MFF:are från match

Den 27 januari gör Malmö FF sin första match för säsongen – men supportrarna får inte vara med.

MALMÖ. Bakgrunden är matchen i Royal League mot FC Köpenhamn 2005, då dansk polis stormade in bland de många tillresta MFF-fansen helt utan förvarning. Panik utbröt på läktaren.
Dansk polis ansåg att man hade fog för sitt ingripande, men MFF-fansen hade en helt annan version av händelsen och startade en rättsak mot den danska polisen, en process som också gav MFF-supportrarna rätt i domstol.
När nu lagen möts igen, väljer alltså danskarna att helt stänga för publik. Det är inte klart var matchen kommer att spelas. FC Köpenhamn hänvisar till att man inte kan garantera säkerheten för publiken.
– Det här känns väldigt tråkigt. Vi har inget otalt med FCK:s supportrar, det känns som att detta är ett sätt för danska polisen att ta hämnd, säger Tony Ernst, ordförande MFF-support.
Han berättar att MFF-support hade tänkt att i samband med matchen kräva en offentlig ursäkt av FCK:s klubbdirektör Flemming Østergaard för det som hände 2005, eftersom han ännu inte gjort det, vilket känns tråkigt för de himmelsblå supportrarna.
MFF-support hade även börjat planera en resa till Köpenhamn för matchen.
– Vi hade inte hunnit komma så långt i förberedelserna men jag vet att vissa redan tagit ledigt från jobbet för att se matchen, berättar Tony Ernst.
– Matchen är ett viktigt led i våra förberedelser och vi finner det viktigt att genomföra den. Vi har således kommit överens med Malmö FF:s ledning att följa polisens uppmaning och genomför därför matchen utan åskådare, säger FC Köpenhamns sportsdirektör Carsten V Jansen till FCK:s hemsida.
– Eftersom matchen är en viktig del i Malmö FF:s försäsong har vi accepterat beslutet. Vi hade, precis som många MFF-supporters, sett fram emot en festlig start på säsongen och vi beklagar den uppkomna situationen, säger Malmö FF:s vd Pelle Svensson till klubbens hemsida.
Gå till toppen