Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sverige anklagas för antisemitism

Davis cup-matchen i Malmö är färdigspelad men kontroverserna kring matchen rasar vidare. I en debattartikel i tidningen Jerusalem Post anklagas nu Sverige och Malmö för antisemitism.

MALMÖ.
Davis cup-matchen i Malmö är färdigspelad men kontroverserna kring matchen och beslutet att spela utan publik rasar vidare.
Nu kommer kraftig israelisk kritik som anklagar Sverige och Malmö för antisemitism.
I en debattartikel i tidningen Jerusalem Post går artikelförfattarna Abraham Cooper och Harold Brackman hårt åt Sverige.
De anser att beslutet att låta matchen spelas innanför stängda dörrar har styrts av fördomar som ”ekar av nazistisk antisemitism”.
Författarna anklagar politikerna i Malmös fritidsnämnd för att ha gett efter för påtryckningar från stadens anti-israeliska muslimska minoritet, uppger Sveriges Radios Ekoredaktion.
Malmös kommunalråd, Ilmar Reepalu (S) avfärdar kritiken.
– Det är befängt. Vi har från början gjort klart att det handlar om säkerheten, inte om judar. Och efter det som hände i lördags är det väl tydligt för alla att det skulle kunnat ha uppstå en farlig situation om man tvingats evakuera hallen med 4 000 människor till det som hände där ute, med stenkastning mot polisen, säger han.
Totalt greps nio personer i de häftiga kravallerna utanför Baltiska hallen. En 22-årig man sitter anhållen misstänkt för försök till grov misshandel.
Enligt polisen är flera av de maskerade aktivister som deltog vid upploppet nu identifierade.
Gå till toppen