Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fick en kniv i skrivbordsstolen

Säkerhetsnivån i stadshuset har höjts efter ett knivhot mot en anställd på gatukontoret.

Sedan i tisdags måste den som besöker en tjänsteman hämtas av denne i foajén. Tidigare har besökaren fått ett passerkort och själv kunnat ta sig upp i huset efter att receptionen fått klartecken av tjänstemannen per telefon.
– Det här är inget vi kommenterar. Vår policy är att inte kommentera detaljer i sådana här sammanhang, säger Håkan Nilsson, säkerhetsansvarig hos Malmö stad. Det enda jag kan säga är att vi polisanmält händelsen.
Den skärpta säkerheten infördes sedan en anställd kommit tillbaka till sitt tjänsterum och upptäckt att någon stuckit en kniv i hans stolsits.
Knivhotet är det andra mot gatukontoret på en vecka. Några dagar innan Davis Cap-matchen mellan Sverige och Israel hotades en tjänsteman på gatukontoret sedan förvaltningen satts upp strålkastare på Baltiska Hallen. Polisen ska utreda om det finns ett samband mellan detta och knivhotet.
Gå till toppen