Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Aktuella frågor

Debattinlägg: "Politiker måste agera mot antisemitism"

Svenska politiker har visat en skrämmande flathet gentemot antisemitiska uttryck i samband med Davis Cup-matchen mot Israel i förra veckan, och också inför den kommande FN-konferensen i Genève, "Durban II", som riskerar att bli en konferens för rasism snarare än mot, skriver frilansskribenten Anna Ekström.

Malmö har givit världen ett smakprov på vad hets mot en nation kan ställa till med – i fredens och solidaritetens namn. Om några av stadens judar till äventyrs närmade sig demonstrationen mot Davis Cup-matchen kunde de höra slagord inspirerade av en medeltida massaker på judar, detta under den demonstration som beskrivits som lugn. Utanför Sveriges gränser nådde den förenklade förklaring som sätter likhetstecken mellan en stor muslimsk minoritet och säkerhetshot. Den uppmärksammade hårda kritiken mot Sverige i Jerusalem Post (9.3) är en indikator på hur budskapet från Malmö – och Sverige – uppfattas.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Läs alla artiklar om: Protesterna mot Davis cup-matchen i Malmö
Gå till toppen