Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "Politiker måste agera mot antisemitism"

Svenska politiker har visat en skrämmande flathet gentemot antisemitiska uttryck i samband med Davis Cup-matchen mot Israel i förra veckan, och också inför den kommande FN-konferensen i Genève, "Durban II", som riskerar att bli en konferens för rasism snarare än mot, skriver frilansskribenten Anna Ekström.

Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Malmö har givit världen ett smakprov på vad hets mot en nation kan ställa till med – i fredens och solidaritetens namn. Om några av stadens judar till äventyrs närmade sig demonstrationen mot Davis Cup-matchen kunde de höra slagord inspirerade av en medeltida massaker på judar, detta under den demonstration som beskrivits som lugn. Utanför Sveriges gränser nådde den förenklade förklaring som sätter likhetstecken mellan en stor muslimsk minoritet och säkerhetshot. Den uppmärksammade hårda kritiken mot Sverige i Jerusalem Post (9.3) är en indikator på hur budskapet från Malmö – och Sverige – uppfattas.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen