Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stjärnregn över Köpenhamn

Hela tretton restauranger i Köpenhamn tilldelas stjärnor i årets upplaga av Michelinguiden. Två av dem finns på Tivoli.

När Guide Michelin Main Cities of Europe presenterade sina stjärnor för 2009 fanns hela tretton restauranger i Köpenhamn med på listan. Samtliga får en stjärna – utom restaurang Noma, som får två. Den danska huvudstaden är nu den stad i Skandinavien som har flest Michelinstjärnor, skriver tidningen Politiken.
Särskilt stor var glädjen på Tivoli som fått med två restauranger på den åtrovärda listan. Lars Liebst som är VD för Tivoli konstaterar i en kommentar att nöjesparken är den enda i världen som kan stoltsera med Michelinstjärnor.
Inga skånska restauranger finns med på listan eftersom endast storstädernas resturanger finns med på listan. Däremot fick nio restauranger i Stockholm Michelinstjärnor, däribland Mathias Dahlgren Matsalen och Edsbacka krog som fick två var. I Göteborg fick fem restauranger en stjärna var.

FAKTA/Samtliga restauranger i Köpenhamn som fått stjärnor

Noma (två stjärnor)
Herman i Nimb
Kokkeriet
Paustian ved Bo Bech
Kiin Kiin
Geranium
Formel B
Ensemble
MR
The Paul
Søllerød Kro
Kong Hans' Kælder
Era Ora
Gå till toppen