Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Misstänkta tennishuliganer släppta

Två män, 20 och 21 år, släpptes på fri fot vid en häktningsförhandling i dag. De greps i veckan, misstänkta för våldsamheter i samband med Davis cup-matchen i tennis mellan Sverige och Israel i Malmö.

Malmö. Malmö tingsrätt ansåg att det saknades skäl för häktning av den 21-årige mannen, och då återkallade åklagare Bo Birgerson sitt häktningsyrkande inför 20-åringens förhandling.
Båda männen är fortfarande på sannolika skäl misstänkta för våldsamt upplopp i samband med kravallerna utanför arenan där det spelades tennis mellan Sverige och Israel den första helgen i mars.
Enligt vice chefsåklagare Bo Birgerson misstänks de för delaktighet i angrepp mot den utkommenderade polisstyrkan vid stadionområdet i Malmö i samband med demonstrationen den 7 mars.
Sedan tidigare är två andra unga män, från Stockholm respektive Jönköping, häktade för sin medverkan i bråken. Länskriminalen i Skåne arbetar med att identifiera fler deltagare med hjälp av videofilmer och vittnesiakttagelser. Totalt kan ett 20-tal personer bli aktuella för lagsökning, enligt polisen.
Gå till toppen