Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Europas sexigaste vegetarian

Europas sexigaste vegetarian bor i Malmö. Ludvig Lindström, 33, vann tävlingen i tuff konkurrens med hundratals andra.

Bild: Pressbild
Grattis! Varför tror du att du vann?
– Det är svårt att veta hur folk röstat. Jag tror de sett både till mitt yttre och mitt inre. Alla kandidater har presenterat sig i en text också - så det handlar inte bara om utseendet.
Tävlingen var en något annorlunda skönhetstävling som arrangerades av organisationen Peta, världens största djurrättsorganisation.
– En kompis tipsade om tävlingen. Anledningen till att jag ställde upp var att jag ville slå hål på fördomarna som finns om oss vegetarianer - att vi skulle vara bleka, smala och svaga.
Hundratals andra vegetarianer och veganer anmälde sig. Till sist togs 16 ut till en utslagstävling. Allmänheten har kunnat gå in på tävlingens hemsida och rösta.
Vad är hemligheten bakom ditt utseende?
– Jag tycker inte själv att jag ser så extremt bra ut! Men jag kan träna mycket mer nu när jag inte äter kött. Jag styrketränar, simmar, spelar innebandy och badminton, i snitt fem gånger i veckan.
Är vegetarianer snyggare än personer som äter kött?
– Jag är själv vegan och jag tycker att vegetarianer och veganer är sexiga. Jag känner mig sexigare nu efter att jag slutat äta kött. Dessutom innehåller kött mer mättat fett och det kan leda till både hjärtinfarkt och impotens. Det är definitivt inte sexigt!
Men du - vad har det här med djurens rättigheter att göra?
– Det är viktigt att ta död på fördomarna som finns om oss. Det kan leda till att flera väljer bort animaliska produkter vilket är positivt för djuren. 
Kan en skönhetstävling ändra på det?
– Det kan nog bidra lite till det. Jag hade aldrig ställt upp i en vanlig skönhetstävling - jag tycker de ofta är objektifierande. Det här är mer en kul grej!
Förutom äran vinner Ludvig Lindström även en resa för två till ett hotell som enbart serverar vegetarisk mat i Storbritannien. 
Hur ska du toppa det här?
– Jag ser väl inte det här som en jättestor merit. Jag är ordförande för Charity International och där gör vi mycket nytta som toppar den här tävlingen. Men den här titeln innebär att jag får mer uppmärksamhet och kan upplysa om fördelarna med vegetarisk och vegansk mat.
I damklassen vann studenten Fiona från Leuven i Belgien.
Gå till toppen