Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Här är årets nya MFF-tröja

Det här matchsstället kommer att användas under den allsvenska säsongen 2009.

MALMÖ. – Detta startade egentligen med diskussioner när vi var på träningsläger i Sydafrika för ett par år sedan. Då fick vi se hur stackars barn levde där nere, familjer där i stort sett alla var smittade. Vi var ute i skolor och blev naturligtvis väldigt tagna. Och då började Dan (Olofsson) skissa på hur vi kunde samarbeta, sade MFF-ordföranden Bengt Madsen och betonade också det sociala arbete Malmö bedriver med sin verksamhet i Malmö.
– Men den är ett intet vad vi såg där nere, tillade han.
Matchstället presenterades på Daniel Andersson klockan fem i eftermiddags på Sas Radisson hotell vid Caroli City. Och det blir företagsledaren Dan Olofsson och hans projekt "Star for life" får alltså ensamrätt på Malmö FF:s matchställ den här säsongen.
– Vi märker att allt fler företag vill gå in i social sponsring, sade Pelle Svensson.
– Det känns bra, sade MFF-kaptenen Daniel Andersson. Det är reklam för något bra och alla spelarna är nöjda med detta. Och så blir tröjan väldigt snygg.
– Jag känner samma som Daniel. I dagens genomkommersiella värld är det viktigare att vara supporter för ett lag som man är stolt över, nästan viktigare än segrar. Därför känns det här väldigt bra. Jag är inte färgfetoschist, men det är en väldigt vacker tröja, sade MFF Supports ordförande Tony Ernst.
Därmed sker samtidigt en märklig återförening. För några år sedan genomgick damfotbollen en ganska smärtsam skilsmässa från Malmö FF. Förra året presenterade nya damklubben LDB FC Malmö och Dan Olofsson ett omfattande samarbete i "Star for life" eller som det från början hette "Star School". LDB FC Malmö engagerar sig hårt i sociala frågor, skolsamarbeten och kampen mot aids och var också på träningsläger i Sydafrika.
Så sent som förra veckan hade man spelare på en välgörenhetsgala med en av de systerklubbar man skaffat sig i Sverige, Tyresö FF.
Nu går alltså Dan Olofsson in även i Malmö FF. Upplägget är sannolikt liknande det i LDB - klubben engagerar sig hårt i det sociala projektet, Olofsson engagerar sig i klubben på hemmaplan: dvs går in med pengar.
Olofsson, som är huvudägare i dataföretaget Sigma och dess avläggare, är också engagerad i LDB-finansiären Kent Widding Perssons framtidsprojekt World Village of women sports.
"Star for life" jobbar med 62 olika skolor i Sydafrika, skolor som har sammanlagt 62 000 elever. På många av de här skolorna har man fått igång tjejfotboll. Man jobbar framför att för att kring aidsfrågor.
MFF talar i sitt pressmeddelande också om att stödja ungdomsfotboll på platser där förutsättningarna inte är som här. Förmodligen kommer ett antal sponsorer med löpande avtal att finnas kvar på matchtröjorna, men det dominerande budskapet blir "Star for life".
Gå till toppen