Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Nöje

The Amazing

Anna Järvinen var inte den enda begåvningen i gruppen Granada, inser Anders Jaderup.

Artist: The Amazing. Genre: Folkrock. Label: Fashionpolice/Bonnier Amigo.
Redan när Anna Järvinen slog igenom kändes det som att man nog borde gå tillbaka och ge skivorna med hennes gamla band Granada en ny chans. Den känslan förstärks ytterligare när man lyssnar på debutalbumet med The Amazing.
Bandet, som leds av före detta Granada-gitarristen Christoffer Gunrup, spelar en sinnlig och drömsk folkrock som gärna vandrar barfota under en rosa Nick Drake-måne. I vissa lägen påminner Gunrups röst om Jim James i amerikanska My Morning Jacket, men mest tänker man ändå på Anna Järvinen och på Dungens flyhänta folkpsykedelia. Vilket inte är så konstigt. I The Amazing ingår även Dungen-gitarristen Reine Fiske som medverkat på Anna Järvinens båda soloskivor. Det har även basisten Fredrik Swahn gjort, och organisten Magnus Vikström sjöng tillsammans med Järvinen i, just det, Granada.
För att verkligen gripa tag hade det personliga uttrycket behövt vara lite större. Men det är förtätad och själslig musik, framförd av väldigt skickliga musiker och det räcker långt.
Bästa spår: Dragon
Gå till toppen