Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Historieentusiast i Hans-Unos anda

Universitetslektor Eva Queckfeldt på Historiska institutionen fick i dag Hans-Uno Bengtsson-stipendiet, på Bengtssons födelsedag.

Stipendiet på 20 000 kronor är instiftat till minne av Hans-Uno Bengtsson, mera känd som fysikdocenten, och delas ut av Folkuniversitetet.
Eva Queckfeldt har i många år bidragit till att bygga broar mellan universitet och skola, bland annat genom Athenaprojektet och planeringen av nationella spetsutbildningen som startar i höst på Katedralskolan.
– Hon har aktivt arbetat för att öka historieintresset bland gymnasieelever. Hennes föreläsningar för gymnasieklasser är dokumenterat omtyckta och hon har därmed entusiasmerat elever att börja studera historia vid universitetet, sade Bengt Söderström, ordförande för Folkuniversitetet Syds styrelse.
– Det är roligt att undervisa på universitetet, men det är också viktigt att föra ut kunskapen till skolan – där sitter ju de som ska ta över efter oss, sade Eva Queckfeldt.
Hans Uno Bengtsson dog 2007, 54 år gammal. Det är andra gången stipendiet delas ut.
Gå till toppen