Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Åtal för tenniskravaller i Malmö

Två unga män åtalas nu för sin inblandning i kravallerna i Malmö i mars i samband med Davis cup-matchen i tennis mellan Sverige och Israel.

MALMÖ. En 22-åring från Stockholm och en 24-åring från Jönköping åtalas båda för våldsamt upplopp. För 24-åringens del gäller åtalet även försök till misshandel. Båda männen har suttit häktade sedan den 13 mars.
I sin stämningsansökan pekar vice chefsåklagare Bo Birgerson ut båda männen som anförare av den folksamling som gick till angrepp mot poliser och polisbilar vid Malmö stadion den 7 mars.
Vice chefsåklagare Bo Birgerson anser att straffvärdet motiverar fängelestraff för båda männen. Hans yrkanden kan bli omkring ett halvt års fängelse för 22-åringen och för 24-åringen minst ett år.
Den 24-årige mannen är, enligt Birgerson, identisk med den person som på filmer från kravallerna står uppe på ett polisfordon och sparkar sönder blåljusen. Han är identifierad dels genom filmbilderna, dels genom att hans handavtryck fanns på polisbilens högtalare.
Även när det gäller 22-åringen är filmsekvenser en viktig del av bevisningen. Experter på Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) har hjälpt till med identifieringen.
Männen krävs på 130 000 kronor var i ersättning för en sönderslagen polisbil. Båda nekar till brott. Rättegången i Malmö tingsrätt planeras till på tisdag.

Gå till toppen