Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Fortsatt rättegång om tennisbråk

MALMÖ. I dag fortsatte rättegången i Malmö tingsrätt om kravallerna i samband med tennismatchen Sverige–Israel i Davis cup i Malmö i början av mars.
En 22-åring från Stockholm och en 24-åring från Jönköping är åtalade för våldsamt upplopp, 24-åringen även för försök till misshandel. Båda nekar till brott.
Åklagaren visade filmsekvenser, där 24-åringen påstods leda ”rusningen” av demonstranter mot de uppställda polisbilarna utanför matchområdet vid Malmö stadion. Enligt åklagaren var det också han som hoppade upp på motorhuven på en polisbil och började dra i vindrutetorkarna. Men bilderna var suddiga och några särdrag mellan olika personer var svåra att urskilja.
Men vice chefsåklagare Bo Birgerson hade också stillbilder av lite bättre kvalitet. Han hänvisade till ett utlåtande från SKL, som säger att mannen på bilderna i blå jacka och med en stor del av huvudet dolt ”med visshet” är samma person som är uppe på en polisbilens tak och sliter i högtalaren.
Den personen anser Birgerson redan identifierad genom handavtrycket.
Första delen av rättegången avslutades den 19 maj, då de båda åtalade släpptes ur häktet. I sitt slutanförande yrkade Birgerson på fängelse i sex månader för 22-åringen och fängelse i mellan ett år och 18 månader för hans kamrat.

Gå till toppen