Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Fängelse och friande för tennisbråk

Nio månaders fängelse respektive frikännande. Så lyder domen mot två åtalade för tenniskravallerna i Malmö i mars.

Fotografklungan tyckte sig se en förstasidesbild när en av demonstranterna sparkade på polisbilens blåljus. Arkiv: Leif Å Andersson 2009
MALMÖ. Malmö tingsrätt dömer en 24-årig man från Jönköping för våldsamt upplopp till nio månaders fängelse, medan en 22-åring från Stockholm frikänns.
Enligt domstolen är det klarlagt att 24-åringen är identisk med den person som hoppade upp på en polisbil och sparkade sönder utryckningsljusen. Däremot anses det inte klarlagt att 22-åringen är den person som bland annat kastade gatstenar mot polisen.
Båda männen greps några dagar efter oroligheterna i Malmö den 7 mars, i samband med Davis cup-matchen i tennis mellan Sverige och Israel. De satt häktade fram till den 19 maj, då de släpptes under pågående rättegång.
Bevismaterialet mot männen har främst bestått av polisens filmer och stillbilder från bråken. I några fall har Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) anlitats för att analysera bilderna. Åklagaren hade yrkat sex månaders fängelse för 22-åringen och fängelse i mer än ett år för 24-åringen.

Gå till toppen