Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö vägrar betala böter

Svenska tennisförbundet kräver att Malmö stad betalar alla böter som utdömts för att Davis Cup-matchen mot Israel spelades utan publik. Men kommunen vägrar betala förbundets böter – och ska dessutom försöka slippa sina egna.

Bild: Foto: Patrick Persson
MALMÖ. Efterspelet till Davis Cup-matchen mot Israel i mars blir allt mer infekterat. Malmö stad bråkar nu öppet med både det svenska och det internationella tennisförbundet.
Det handlar om stora bötessummor som Internationella tennisförbundet (ITF) delat ut. Malmö stad ska betala 15 000 dollar, cirka 115 000 kronor, till ITF för uteblivna biljettintäkter. Dessutom ska Svenska tennisförbundet få en bot på 5 000 dollar, cirka 38 000 kronor, för att matchen spelades utan publik.
Summorna klubbades av ITF:s styrelse i förra veckan sedan Svenska tennisförbundet överklagade den första domen från Davis Cup-kommittén.
Nu handlar bråket om vem som ska betala. Först och främst tänker Svenska tennisförbundet inte betala någonting, utan planerar att helt enkelt vidarebefordra boten på 5 000 dollar direkt till Malmö stad.
– Vi hoppas att de tar sitt ansvar och inte orsakar svensk tennis ytterligare skada. Det här är mycket pengar för Svenska tennisförbundet, och det är Malmö stad som är ansvariga för att vi fått dessa böter, säger generalsekreterare Henrik Källén till Sydsvenskan.
Men Malmö stad tänker inte betala.
– De kan inte bara skicka ner fakturor hit. Tennisförbundet får tycka vad de vill, men det finns inget avtal som säger att vi ska betala, säger Ilmar Reepalu (S), kommunstyrelsens ordförande.
Dessutom planerar Malmö stad att bestrida den bot på 15 000 dollar som de enligt avtal måste betala för uteblivna publikintäkter.
– Vi för en sådan diskussion och kommer att titta på det, säger Ilmar Reepalu.
Hur menar du då?
– Den summan var kopplad till att vi skulle arrangera fler Davis Cup-matcher, men nu verkar det ju inte bli så. Alltså har de (ITF, reds anm) redan brutit kontraktet på sitt sätt.
Gå till toppen