Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmö tänker om - vill betala

Malmö stad betalar fakturan från ITF. Däremot vill man inte stå för vare sig Svenska tennisförbundets bot eller den avtalsmässiga avgiften för att få fortsätta arrangera Davis Cup.

MALMÖ. Fritidsförvaltningen tillbakavisar uttalandet från kommunstyrelsens ordförande Ilmar Reepalu (S) om att försöka slippa undan den faktura som Internationella tennisförbundet (ITF) delat ut efter den skandalomsusade Davis Cup-matchen mot Israel i mars.
Det rör sig om 15 000 dollar för uteblivna publikintäkter – en avtalsmässig minimigaranti.
– Vi kommer att betala den summan, säger fritidsdirektör Bo Sjöström till Sydsvenskan, och menar att Reepalus uttalande berodde på ett missförstånd inom Malmö stad.
Han står dock fast vid att Malmö stad absolut inte tänker betala de böter som ITF delat ut till Svenska tennisförbundet med anledning av att matchen spelades utan publik, något som tennisförbundet krävt.
Dessutom tänker Malmö stad bestrida den avgift som man enligt avtal måste betala för den fortsatta rättigheten att få vara värd för Davis Cup-tennis. Det handlar om ett avtal som tecknades 2006 och som sträcker sig fram till nästa år, där den årliga summan lyder 50 000 svenska kronor.
Förutom böter straffade ITF Malmö stad med en fem år lång avstängning från att arrangera Davis Cup.
– Då är det inte heller rimligt att vi ska betala för rättigheten att få arrangera, säger Bo Sjöström.
Någon diskussion med ITF angående detta har ännu inte inletts.
Gå till toppen