Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Sverige vakna!"

Händelserna i Iran får Farnaz Arbabi att ifrågasätta vår källkritik. Bara för att källor inte kan verifieras betyder det inte att de inte går att använda, skriver hon.

Farnaz Arbabi kritiserar svensk media för att vara rädda för att använda sig av inofficiella källor när det gäller bevakningen av protesterna i Iran. På bild: Klipp från Irans statliga tv-kanal.Bild: Foto: AP
När jag var liten så fanns det ett visst klockslag som var heligt hemma hos oss. SVT:s långa nyhetssändning. Det var då som mamma och pappa med allvarliga miner satte sig i vardagsrumssoffan för att titta på teve. Då var det var inte lönt att försöka påkalla någon uppmärksamhet. Det var krig mellan Iran och Irak och nyhetssändningarna var det enda sättet för mina föräldrar att få information om vad som hände i vårt hemland.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen