Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lomma

Lommadag blir tredagarsfest

Nybildade föreningen Lomma Event storsatsar. Till hösten väntar kulturvandring och Lommadagen förvandlas till en fest i dagarna tre.

– Vi tar gärna över det goda med Lommadagen, men vi tycker det finns mycket mer att göra än vad man bestämde för tio, femton år sedan. Vi vill ha det lite mer som en folkfest, säger Stellan Nordahl, ordförande i föreningen Lomma Event.
Organisationen stod bakom årets Lommadag där nyheter, som till exempel öltält, provades. Det kommer garanterat tillbaka nästa år den 28-30 maj. Liksom fler kulturaktiviteter, stå-upp-komiker, musikartister och en storbildstv på lördagskvällen när Eurovision Song Contest-finalen går.
– Varför fler dagar? Ja, Lommadagen kräver mycket av dem som engagerar sig. Det är mycket för bara fem timmar. Sedan är det kul med en Lommafest i flera dagar.
Kulturvandringen längs Lommabukten hålls den 4-6 september och blir som en konstrunda, med bland annat en fotoutställning och författarafton med Björn Ranelid i Bjärred, vernissage på tre olika ställen i Lomma och öppna ateljéer.
– Vi vill få ut folk och upptäcka konstnärerna här. På söndagen hoppas vi kunna göra något på Borgeby slott.
Lomma Event höll också i julrundan i fjor och påskfirandet i våras. Först nu har organisationen blivit en förening.
– Det var vår tanke redan från början fast vi valde att först lägga kraft och pulver på julen och påsken.
Föreningens tanke är att vara en mötesplats för dem som verkar i Lomma. Den ska skapa intressanta arrangemang och aktiviteter och lyfta fram kulturliv, företagande och föreningsliv. Både privatpersoner, företag och organisationer kan vara medlemmar.
Gå till toppen