Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Johan Dahlin till MFF

U 21-stjärnan Johan Dahlin är klar för MFF. Detta samtidigt som nuvarande målvakten Jonas Sandqvist väljer att lämna MFF.

Bild: Foto: Scanpix
– Det är blir kul utmaning att kriga till sig en plats, säger Johan Dahlin till Sydsvenskan.
22-årige Johan Dahlin har varit i norska Lyn i fem år, Den norska krisklubben hade svårt att behålla honom samtidigt som flera allsvenska klubbar jagade Johan Dahlin. MFF drog det längsta strået och nu har han skrivit på ett kontrakt som sträcker sig 3,5 år fram.
– Det är en bra klubb med stora ambitioner. En ny fin stadion och makalöst bra fans, säger Dahlin.
Han har goda minnen med sig från Swedbank Stadion. Han var förstemålvakt i U21-landslaget, som gjorde succé tidigare i sommar.
– Det var jättekul, men jag hade inte så mycket att göra. Vår defensiv var så bra att jag hade det lugnt, säger han blygsamt.
Kan du styra MFF:s försvar lika bra?
– Om jag får spela så. Först gäller det att ta en plats i startelvan. På längre sikt vill jag gärna etablera mig i a-landslaget, säger Johan Dahlin, som redan spelat en match i Lars-Rolands blågula elva.
Lyn är i kris och har stora ekonomiska problem. Johan Dahlin har dock trivts mycket bra i klubben.
– Jättebra, men jag behövde även en ny utmaning efter fem år i norska ligan. Jag har aldrig tidigare spelat i allsvenskan så det ska bli kul och utvecklande.
Redan i dag flyger Johan Dahlin till Malmö.
– Men om jag ska träna vet jag faktiskt inte.
Vad vet du om Malmö?
– Jag var ju utlånad till TFF förra våren och då besökte jag Malmö en hel del. Det är en charmig och jättemysig stad, speciellt på sommaren.
MFF är naturligtvis nöjt med att Dahlin är värvad. Tränaren Roland Nilsson reagerade starkt på chockbeskedet att Jonas Sandqvist lämnar. Nu är det annat ljud i skällan.
– Vi är mycket glada över att kunna knyta Johan till oss. Han är en tongivande spelare i U-21 landslaget och trots att han är ganska ung har han stor rutin och besitter redan värdefulla erfarenheter, säger Roland Nilsson.
Det var snabba bud när Johan Dahlin blev klar.
– Vi har sonderat marknaden sen vi fick de första indikationer på att det inte skulle bli förlängt med Jonas Sandqvist. Johan har ju varit med i olika landslagssammanhang en längre tid och det är en spelare vi känner till väl, berättar MFF:s sportchef Hasse Borg i ett pressmeddelande.
Gå till toppen