Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Balkan hävdar del av summan

Malmöklubben Balkan hävdar att man har rätt till en del av de miljoner som ska fördelas vid Zlatans övergång.

– Vi fick 400 000 kronor när Zlatan gick från Ajax till Juventus, men eftersom Zlatans nästa övergång, mellan Juventus och Inter, skedde inom ett land betalades inga pengar ut till oss, säger Nebojsa Boban, sportchef i FBK Balkan.
Det handlar om den så kallade solidaritetsersättningen som går till de klubbar som har fostrat fotbollsstjärnan mellan han var tolv och tjugotre år.
Blir övergångssumman 440 miljoner kronor, som det har talats om, är den totala solidaritetsersättningen 22 miljoner, varav Malmö FF tar den största delen.
Balkan gör anspråk på ersättningen för det första året – när Zlatan Ibrahimovic var mellan tolv och tretton år.
Det kan röra sig om cirka 1,1 miljoner kronor. I lördagens Sydsvenskan förde FC Rosengårds sportchef Bosse Cronqvist fram att en tolvårig Zlatan Ibrahimovic spelade MM-final med MBI, som FC Rosengård hette på den tiden.
Men Balkan kan peka på att man vid Zlatan Ibrahimovic övergång från Ajax till Juventus fick pengar.
– Zlatan gick från Balkan till MFF när han var tretton och han hade dessförinnan spelat med oss i cirka fem år. Vad jag vet spelade han bara sporadiskt med MBI och gjorde några träningar med Flagg, säger Nebojsa Boban.
– Balkan är hans moderklubb och det har han själv bekräftat i en intervju med italiensk tv, fortsätter Nebojsa Boban.
Gå till toppen