Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: "Sätt press på Sri Lankas regering"

Två månader efter det blodiga inbördeskrigets slut på Sri Lanka hålls fortfarande hundratusentals tamiler internerade i läger. Behandlingen av tamilerna riskerar att bidra till nya konflikter. Omvärlden måste nu sätta press på regeringen i Colombo att förbättra förhållandena, skriver Robert Templer, chef för Asienprogrammet vid den internationella tankesmedjan International Crisis Group.

Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Vapnen har tystnat i Sri Lankas blodiga inbördeskrig men de djupa såren av etniska motsättningar har inte ens börjat läka. 300 000 civila tamiler är i princip fångar i interneringsläger som drivs av den singalesiskdominerade regeringen. För att minska misstron mellan olika grupper måste givarländer sätta press på regeringen i Colombo att satsa lika mycket på att säkra en rättvis fred som man gjort på att vinna kriget.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen