Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Joakim Nilsson klar för TFF

Mittfältaren Joakim Nilsson, MFF, ansluter till TFF med omedelbar verkan.

Bild: Foto: Lennart Månsson/BILDBYRÅN
Joakim Nilsson skrev på ett 3,5-årskontrakt och är klar för spel till matchen mot Gais den 3 augusti.
Den första skarpa kontakten mellan TFF och Joakim Nilsson togs i vintras. Sedan dess har Nilsson varit utlånad från Malmö FF till Mjällby i superettan, där han har imponerat stort på mittfältet.
Den stora frågan under sommaren har också varit om huruvida det skulle bli en fortsättning i Mjällby eller allsvenskt spel med TFF.
Närheten till Malmö blev till slut avgörande.
– Det här känns jättebra, det är kanon, säger Joakim Nilsson kort efter att övergången blev klar. Jag har haft tre fantastiska månader i Mjällby där det gick bra för hela laget och jag önskar dem all lycka till. Men det sociala spelade in mest och min flickvän bor i Malmö. Det här var en bra lösning med tanke på att jag får spela allsvenskt också.
Det var TFF-tränarna Tom Prahl och Alf Westerberg som en gång tog fram Joakim Nilsson i MFF:s A-lag. Nu återförenas de tre alltså igen.
– De är båda väldigt noggranna tränare som vet vad dom vill och har en klar bild av hur det ska se ut, säger Nilsson.
Tom Prahl själv var påtagligt nöjd över att affären äntligen blev klar.
– Jag är väldigt glad över detta av olika skäl. Dels är Joakim en passningsskicklig spelare som kan spela på olika positioner, men främst centralt såklart. Dels har han ett bra psyke och kan spela aggressivt när det behövs.
Joakim Nilsson debuterade i Malmö FF:s A-lag redan som 17-åring. Han spåddes då en lysande framtid och de flesta trodde att karriären skulle fortsätta utanför Sverige. Men skador har stört karriären under flera år, fram till denna säsong då Nilsson fått en nystart i succélaget Mjällby.
Gå till toppen