Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Ingen gala i Malmö arena 2010

Det blir med största säkerhet ingen fortsättning på Malmö Indoor i friidrott.

BERLIN. I februari var stavdrottningen Jelena Isinbajeva på väg till Malmö. Influensa satt stopp.
Hon skulle uppfyllt sin ambition kommande vinter i stället – men det blir troligtvis ingen OS- och VM-drottning i Malmö arena.
Sista hoppet är att Malmö kommun garanterar någon eller några miljoner. Men det är knappast troligt i rådande konjunktur.
– Vi har pratat med ansvariga på Malmö arena och informerat om hur det ligger till, säger meeting director Daniel Wessfeldt.
I onsdags sa styrelsen i Malmö AI nej till ekonomiska risktaganden.
Inomhusgalan 3 februari gick inte riktigt ihop, trots att stjärnorna försvann en efter en vilket gynnade utbetalningarna av gage i balansäkningen.
Med nästan 7 000 åskådare på läktaren blev arrangemanget en fullträff även om det sportsliga kunde varit bättre.
– Malmö arena vill ha en friidrottstävling, men vi måste få ekonomi i den, säger Wessfeldt.
I dagarna kommer arrangerande MAI att med en skrivelse vädja till Malmö kommun och Region Skåne om en förlustgaranti. Det rör sig om sjusiffriga belopp för att våga arrangera igen.
Satsningen på en inomhustävling kom samtidigt som proppen gick ur världsekonomin. Sponsorintäkterna räcker i dagens läge inte till för att locka världsstjärnor till Malmö.
DN-galan fyllde inte läktarna på Stockholms stadion för några veckor sedan.
Inomhusgalan i Globen hade 1500 åskådare färre än under de stora svenskåren.
Det är ingen rusning till sponsor- eller biljettkön när det är som det är med de svenska världsstjärnorna.
Det troliga är att Malmö stadion på nytt blir arrangör av Svenskt GP nästa sommar. I år valde MAI att inte arrangera utan satsa på inomhusgalan och SM, ett samarrangemang med Heleneholm och Pallas.
Gå till toppen