Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

U21 vann mot Bulgarien

Han lovade mål och levererade. Inför 1 673 personer avgjorde Emir Bajrami U21-matchen mot Bulgarien på Vångavallen.

TRELLEBORG. – Det är en fin löpning av Erton sen kommer måltjuven Bajrami med en stenhård vrist, säger 21-åringen skämtsamt efter matchen.Det var idel glada miner bland de svenska U21-killarna efter 2-1 segern på Vångavallen.
Emir Bajrami, till vardags i Elfsborg, var på glatt humör och bjöd på sig själv efter matchen. Det sten- hårda vristskottet som han berättar om var egentligen ett enkelt skott i öppet mål.
–  Kalla det vad ni vill men det gav tre poäng, säger Bajrami.
Det var i den 54:e matchminuten som det avgörande 2–1 målet kom. Dessförinnan hade Martin Olssons gjort sitt första mål i U21-landslaget innan den bulgariske mittbacken Viktor Genev kvitterade till 1–1.
– Jag bara följde med i anfallet och fick bollen framför mig, jag han bli nervös och tänka mycket där så det var skönt att bollen gick i mål, säger Martin Olsson.
Men kvaliteten i första halvlek var stundtals ingen höjdare.
– I början hade vi bekymmer med att Bulgarien pressade oss högt och vi hade svårt att få igång spelet. Vi hade inte aggressivitet och förmågan att vinna bollar och börja spela, säger förbundskaptenen Jörgen Lennartsson.
Sverige spelade dock upp sig i andra halvlek och kunde kontrollerat spela hem tre poäng.
– Det vi tar med oss är att vi kunde spela på resultatet som vi ändå gör och att vi stänger till butiken och säkrar tre poäng. Det vill jag ge cred till spelarna för och det har satt oss i bra position inför fortsättningen, säger Lennartsson.
Inför matchen talade Lennartsson om att Emir Bajrami behöver ta mer ansvar i truppen än tidigare. Något han också ser tendenser till.
– Han tog kloka och bra resultat på planen och sakta börjar han utvecklas till en tvåvägsspelare, säger Lennartsson.
Om Bajramis prestation på planen tycker Jörgen Lennartsson följande:
– Han gör en del bra saker men totalt sett kan han bättre, det var ömsom vin och ömsom vatten.
Spelare som Lennartsson vill framhålla är innermittfältarna Sebastian Eriksson och Albin Ekdal och de båda mittbackarna Michael Almebäck och Marcus Nilsson.
– Albins kvalitet i boll- behandlingen visar hög klass, säger förbundskaptenen.
Men matchens viktigaste prestation stod ändå Emir Bajrami för när han slog in 2–1-målet. Ett mål var precis vad han lovat i gårdagens tidning.
– En klassisk så kallad skitseger som gav oss tre poäng i bagaget, det är det mest positiva med matchen, avslutar Jörgen Lennartsson.
Gå till toppen