Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Fotboll

"Gör Henrik Larsson till ny förbundskapten"

Anders Svensson och Mikael Nilsson lanserar en egen kandidat som förbundskapten: Henrik Larsson.

STOCKHOLM. Frågan var given efter landslagets träning på Råsunda på måndagen och flera namn cirkulerade i rummet när spelarna fick säga sitt.
Mikael Nilsson talade om att han ville se ett helt nytt sätt att spela och tillsammans med Anders Svensson hade han kommit fram till vem som bäst kan ta det vidare.
– Det skulle vara grymt intressant att få in Henrik Larssons kunskap i svensk fotboll. Han har den breda internationella erfarenheten och ingen är så respekterad som han, säger Anders Svensson.
Henrik Larsson avslöjade själv på söndagens presskonferens att han definitivt såg slutet på sin spelarkarriär och att tränaryrket var nästa steg. Och att han inte gått alla kurser ska inte vara något hinder för att ta vid i landslaget menar Anders Svensson.
– Vi har sett bra exempel på andra spelare ute i Europa som ganska snabbt blivit framgångsrika tränare. Henke har alla kvaliteter som krävs. Det vore synd att släppa iväg sådan kunskap.
Gå till toppen