Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tårta på Litteralund

Bokfestivalen bjuder på ett späckat program för unga i alla åldrar.

TORSDAG
Är din bokhylla fylld av redan lästa böcker? Längtar du efter nya? Då är LitteraLunds bokbytarbord något för dig.
Ta med några böcker som du har tröttnat på och byt dem mot lika många som du inte har läst. Detta kan du göra redan på torsdag den 22 oktober på Wickmanska mellan klockan 17.00 och 20.00.
FREDAG
Den brittiske författaren Bali Rai var LitteraLunds första utländska gäst. Nu till femårsjubileet är han tillbaka. Hans böcker handlar om kulturkrockar, framtidsdrömmar, generationsklyftor, familjebråk och kärleksrelationer. Om detta kommer han att prata på Lilla Teatern klockan 15.
Om kärlek och relationer från en helt annan utgångspunkt skriver Katarina von Bredow. Hon berättar om sitt författarskap, sina ibland kontroversielle ämnesval och svarar på frågor om allt mellan himmel och jord. Lilla Teatern klockan 18.10.
LitteraLund är inte bara böcker utan också musik, en konsert med Emil Jensen. Han står för en helt egen genre som innehåller musik, komik, lyrik och tragik. Lilla Teatern klockan 21.15.
LÖRDAG
Den irländske skräckmästaren Darren Shan trotsar vampyrernas naturlagar och berättar mitt på ljusa dagen om vampyrer, demoner och annat oknytt. Klockan 12.00 i Stadshallen.
Den som inte blir avskräckt kan fortsätta till Kino kl 15 och se filmen "Coraline och spegelns hemlighet
", baserad på en bok av Neil Gaiman. Engelskt tal och svensk text.
Är man lite yngre eller ogillar skräck är kanske en film baserad på Barbro Lindgrens böcker ett bättre val. Filmen "Loranga, Masarin & Dartanjang" visas på Kino klockan 13.30.
Eftersom festivalen fyller fem i år blir det förstås kalas med massa roliga personer, tävlingar och inte minst tårta! Alla som är födda 2005 får en bok! 14.30 på Lilla Teatern.
Gillar man inte tårta men däremot böckerna om LasseMajas detektivbyrå kan man gå till Stadshallen klockan halv tre. Författaren Martin Widmark och illustratören Helena Willis berättar om böckerna, svarar på frågor och håller i en workshop där du kan göra en egen berättelse!
 14.30 Stadshallen

Hela programmet finns på www.litteralund.se
Gå till toppen